Follow Us @alege_sanatos

sâmbătă, 13 ianuarie 2018

Uite cum poti avea unghii frumoase si sanatoase!

16:46 0 Comments
Ca si tenul sau parul, si unghiile au nevoie de ingrijire speciala, mai ales daca faceti parte din categoria femeilor care se confrunta cu unghii rupte, casante, exfoliate si scurte.


Astfel, este nevoie sa faceti cateva modificari in rutina ingrijirii unghiilor.
  • unghiile noastre cresc cu aproximativ 3 mm pe luna.
  • o unghie pierduta in totalitate se reface in 4-6 luni.
  • unghiile de la maini cresc mai repede fata de cele de la picioare.
  • unghiile cresc mai repede in timpul verii, sau in perioada sarcinii.
  • unghiile de la mana dominanta cresc mai repede.
In ritualul de ingrijire a unghiilor, un rol important il are lacul de unghii. Acesta trebuie sa fie de calitate, sa reziste cat mai mult pe unghii, ca sa nu fie nevoie sa stergeti prea des unghiile cu acetona. Este foarte indicat sa lasati unghiile sa respire cat mai des. Asta inseamna ca, cel putin de 2 ori pe saptamana sa nu aplicati nimic pe unghie, nici macar lac transparent.

De retinut este faptul ca produsele de curatenie sunt cel mai mare inamic al unghiilor, asa ca intotdeauna folositi manusi de plastic cand utilizati produs de curatenie sau alegeti doar detergenti bio, pe baza de plante.

Masca hranitoare pentru unghii

O masca pe care o puteti realiza o data pe saptamana: se inmoaie pret de 10 minute mainile intr-un bol cu apa calduta, in care s-a pus o lingura cu zeama de lamaie , o lingura cu ulei de masline si o lingura de glicerina. Se maseaza usor.

Crema cu miere si ulei de migdale

Un alt tratament eficient pentru hidatarea unghiilor si mainilor se obtine din miere de albine amestecata cu ulei de migdale. Pentru rezultate si mai rapide, puteti sta cu crema peste noapte. Nu uitati sa va acoperiti mainile cu o prereche de manusi din bumasca-de-par-cu-ulei-de-maslinembac.

Pentru intarirea unghiilor se amesteca ulei de masline caldut cu un galbenus de ou si cu o lingura de miere de albine. Se tine amestecul pe unghii timp de 10 minute, dupa care se clateste cu apa calduta.

Pentru unghiile care se exfoliaza si se rup usor, se recomanda uleiul de ricin. Seara, dupa ce se indeparteaza lacul de unghii, se aplica ulei de ricin pe unghii. Se sta astfel timp de o ora, se maseaza usor, dupa care se clateste cu apa calduta. Pentru rezultate optime, tratamentul se utilizeaza timp de 3 luni.

Impotriva ruperii unghiilor fragile, specialistii recomanda un amestec din 5 linguri ulei de masline si 5 picaturi ulei de levantica. Acest preparat ajuta la intarirea unghiilor fragile, facandu-le rezistente. Uleiul de masline are rolul de a proteja unghia de  factorii externi.

Pentru unghii exfoliate  uleiul de primula face minuni. In acest sens se recomanda introducerea in dieta a capsulelor cu ulei de primula. La fel de eficace este si masajul unghiilor cu acest tip de ulei, deoarece contine acizi grasi esentiali necesari pentru structura celulei.

O alta solutie pentru friabilitatea unghiilor este vitamina A. Aceasta are o compozitie uleioasa, putand fi astfel intinsa pe unghii. Se maseaza unghiile timp de 10-15 minute cu aceasta vitamina, insistandu-se la radacina unghiei. Prin masaj se stimuleaza circulatia sanguina, dar si hranirea unghiei.

Masaj cu zeama de lamaie

Pe langa faptul ca albeste unghiile si le curata in profunzime, zeama de lamaie are efect si de fortificare asupra unghiilor. Stoarceti sucul de la o jumatate de lamaie, inmuiati o discheta de bumbac in zeama rezultata, dupa care stergeti fiecare unghie in parte, insistand cam 30 de secunde.

Pentru a va ajuta unghiile sa creasca mai repede si sa fie mai sanatoase puteti aplica urmatorul tratament naturist :
Puneti la fiert 10 linguri de apa, cu o lingura de ulei sau de glicerina si o jumatate de lingurita piper rosu. Dupa ce se raceste se aplica pe unghii, se lasa sa actioneze timp de 5-10 minute, dupa care se clateste cu apa calduta.  Acest tratament se aplica o data pe luna.

Un alt aliat de nadejde in ingrijirea unghiilor este uleiul de argan. Acesta hidrateaza unghiile si previne deshidratarea cuticulelor, le intareste si le fortifica,  previne deteriorarea timpurie a manichiurii, precum si ruperea unghiilor.
Tratamentul cu ulei de argan se aplica intotdeauna seara, dupa ce v-ati spalat in prealabil mainile. Luati un disc demachiant si puneti ulei de argan pe el, dupa care masati usor unghiile si cuticulele timp de 5-10 minute.
Pentru a completa acest tratament se recomanda folosirea unei creme de maini pe baza de ulei de argan sau unt de shea, care are un efect  foarte hidratant. Si nu uitati, uleiul de argan va ajuta sa va mentineti lacul de unghii cat mai mult si intr-o forma cat mai buna.

Tratamente cu capsule pentru hranirea unghiilor, parului si pielii

În cazul în care chiar și după tratamente prelungite, unghiile nu își recapătă luciul și nu devin mai tari, este nevoie de un tratament medicamentos pe care doctorul vi-l poate recomanda. Printre capsulele recomandate pentru afecțiuni ale unghiilor se numără:

Skin Nails & Hair de la Solgar

Este o formulă avansată nutrițională creată pentru a contribui la sănătatea și frumusețea părului, pielii și unghiilor. Capsulele Solgar asigură substanțe nutritive esențiale pentru biosinteza colagenului și a cheratinei, cum ar fi sulful organic (MSM), vitamina C, L-prolină, L-lizină, alge roșii corallioides, citrat, zinc și cupru.

Ser multifuncÈ›ional pentru unghii – Bielenda

Serul-Balsam multifunctional regenerator pentru unghii cu vitamine imbunatateste total aspectul si conditia unghiilor in 10 moduri diferite. Complexul de vitamine regenereaza si intareste unghiile in siguranta , facandu-le mai rezistente, mai durabile si mai netede. CC Corectie&Formula de Ingrijire are grija de unghii, astfel incat prntr-o aplicare sistematica le acopera frumos, le reda o culoare naturala si un aspect placut, unghiile fiind in acelasi timp protejate impotriva despicarii, ruperii si exfolierii.
Nuanta delicata a balsamului reda unghiilor sclipirea, si efectul de roz natural. Balsamul rezista pe unghii pentru o perioada lunga de timp. Nu contine formaldehide.


AR PUTEA SA TE MAI INTERESEZE ...

Magneziu e foarte important pentru sanatatea ta! Afla de ce!

09:36 0 Comments
Magneziul este unul mineralele esenţiale funcţionării corespunzătoare a organismului uman. Însă din cauza vieţii agitate, haotice şi alimentaţiei precare peste 70% dintre noi suferă de această deficienţă, se arată într-un studiu realizat pe 8.000 de britanici şi publicat de BBC.


Cea mai mare problemă în cazul deficienţei de magneziu din organism este diagnosticarea a declarat doctorul Michael Moseley într-o emisiune difuzată de BBC. De la insomnie, banala constipaţie, depresie şi atacuri de panică, toate acestea semnalează lipsa de magneziu din organism. La nivel mondial, peste 4,8 miliarde de oameni suferă din această cauză. Conform concluziilor unui studiu comandat de Ministerul Sănătăţii britanic, acestea sunt principalele 9 semne:

1. Lipsa somnului

Când nivelul de magneziu e scăzut, e dificil să dormi fără întreruperi timp de 7-8 ore pe noapte. Şi asta pentru că magneziul contribuie la funcţionarea normală a sistemului nervos stimulând producerea neurotransmiţătorului din creier numit acid aminobutiric-gama. Acesta produce relaxarea şi odihna. În 2012, s-a demonstrat că 500mg luate timp de opt săptămâni înainte de culcare au îmbunătăţit calitatea somnului.

2. Depresia

Magneziul are un rol important în reglarea hormonală şi echilibrarea nivelului de zahăr din sânge. El afectează inclusiv starea de spirit şi emoţiile pentru că influenţează producerea de serotonină (hormonul fericirii) din creier. S-a demonstrat în 2009 că 248mg pe zi timp de şase săptămâni au avut efecte pozitive în combaterea depresiei şi anxietăţii.

3. Migrene

Unul din şapte oameni suferă de migrene severe seara sau la orele după-amiezii. Acestea apar pe fondul lipsei de magneziu din organism. Conform unui studiu realizat de cercetătorii europeni, un tratament de trei luni cu magneziu a avut efecte pozitive pe termen lung. Magneziul a ajutat la detensionarea musculară, a echilibrat fluctuaţiile hormonale şi activitatea neurocerebrală nocturnă.

4. Pofta de ciocolată

Poftele obsedante pentru anumite alimente indică absenţa unui nutrient esenţial din organism. Ciocolata neagră este bogată în magneziu şi subconştient, creierul o cere. Atunci când pofta apare de obicei seara sau noaptea este un smn clar că trebuie să începeţi o cură de magneziu de 250mg pe zi timp de trei luni. Poftele pot apărea în perioadele premenstruale, la femei sau în perioadele de examene sau testări, la bărbaţi.

loading...
5. Cârcei musculari

Magneziul are un puternic efect de relaxare musculară şi lucrează împreună cu calciul pentru a stimula mişcarea muşchiului. Durerile musculare, cârceii, senzaţia de oboseală sau de lipsă de forţă sunt simptomele clare ale deficienţei de magneziu. În cazul acestui simptom, medicii recomandă o cură de una sau ndouă luni de magneziu combinat cu vitamina D3 şi calciu.

6. Zbaterea ochiului

Cea mai des întâlnită formă de manifestare a deficienţei de magneziu este zbaterea ochiului. În loc să îl închinăm şi să ne gândim la fel de fel de superstiţii, ar fi bine să ne apucăm să facem o cură cu magneziu pe termen mai lung. Ochiul se zbate din cauza unor spasme musculare şi uneori afectează inclusiv musculatura pupilei.

7. Ritm cardiac neregulat

Magneziul are un efect benefic pentru inimă, de aceea mulţi cardiologi îl recomandă pacienţilor lor. Principiul de funcţionare normală a inimii presupune transportarea în sânge parametri normali de potasiu, calciu şi magneziu. În cazul unei aritmii cardiace, doctorii administrează intravenos magneziu pentru e calma bătăile inimii.

8 Oboseala cronică

Magneziul face parte din sistemul organismului nostru de producere a energiei necesare funcţionării. Lipsa de energie, oboseala cronică sau senzaţia de sleială sunt un semn că ducem lipsă de magneziu în organism. Şi asta pentru că magneziul ajută corpul să producă adenozin-trifosfat, substanţă vitală în producerea de bioenergie.

9. Iritaţii ale pielii

Eczemele, acneea şi alte probleme ale pielii sunt şi ele un semn că ducem lipsă de magneziu în organism. Un studiu realizat pe 3.000 de femei aflate la menopauză a arătat că absenţa magneziului a dus la reducerea nivelului de protecţie imunitară. În cazul afecţiunilor externe se recomandă unguente bogate în magneziu şi folosirea acestora pe o durată de minimum şase luni.



De unde obţinem magneziul necesar?

Alimentaţia este esenţială în asigurarea unei cantităţi de magneziu corespunzătoare. Bărbaţii între 19 şi 64 de ani au nevoie de 300 mg pe zi, iar femeile cu vârste cuprinse între 19 şi 64 de ani, de 270 mg pe zi. Pentru a ne obţine necesarul zilnic trebuie să includem în dieta zilnică alimente precum: nuci, orez maroniu, pâine din cereale integrale, peşte, carne roşie şi salate.

Sursa:click.ro


AR PUTEA SA TE MAI INTERESEZE ...

marți, 9 ianuarie 2018

Afla cum te ajuta uleiul de cocos si bicarbonatul sa ai un ten sanatos!

08:27 0 Comments
Tenul este principala grijă a femeilor trecute de prima tinereÈ›e, dar È™i a celor care È™tiu că trebuie să aibă grijă de el încă de la vârste fragede pentru a avea un aspect luminos È™i  mereu proaspăt. 


Înainte de a-ți hidrata tenul, un pas important îl reprezintă curățarea acestuia în profunzime. Dacă vrei să te asiguri că soluția pe care o folosești pentru a-ți igieniza tenul este 100% naturală, cel mai bine ar fi să o prepari chiar tu, folosind 2 ingrediente cât se poate de simple. Masca de față pe bază de ulei de cocos și bircarbonat nu numai că îți va curăța tenul în profunzime, ci te va face să arăți cu 10 ani mai tânără, ștergând orice imperfecțiune a pielii.

Cum prepari masca din ulei de cocos și bicarbonat?

Ingrediente:

1 linguriță de bicarbonat
2 lingurițe de ulei de cocos
Mod de preparare:

Pentru a prepara această mască ai nevoie de un bol în care să amesteci cu atenție cele două ingrediente, uleiul de cocos și bicarbonatul. După ce amestecul tău s-a transformat într-o pastă, aplică-l cu atenție pe toată suprafața tenului, potrivit healthytipsworld.net. Lasă masca să acționeze timp de 5 minute, după care clătește-te cu apă caldă. În timp ce înlături masca, încearcă să îți oferi un moment de relaxare, masându-ți cu grijă pielea de la nivelul feței.

Cum te ajută masca cu ulei de cocos și bicarbonat?

Masca cu ulei de cocos și bicarbonat are proprietatea de a elimina celulele moarte de pe suprafața tenului, înlătură murdăria, roșeața, cicatricile și luptă împotriva acneei. Pentru că bicarbonatul are rolul de a menține Ph-ul pielii la un nivel normal, acesta te ajută să scapi de coșuri, în timp ce uleiul de cocos are un puternic efect antibacterian.


AR PUTEA SA TE MAI INTERESEZE ...

duminică, 7 ianuarie 2018

Elimina celule moarte din parul tau!

23:43 0 Comments
Toate femeile își doresc ca părul lor să arate impecabil, mai ales înaintea unui eveniment important. Pentru că ne apropiem de sărbători și cu siguranță îți dorești să arăți perfect la petrecerile din această perioadă, scalpul tău are nevoie de o detoxifere făcută într-un mod corect.


Dacă până acum foloseai un scrub doar pentru a-ți curăța tenul sau pielea corpului, trebuie să știi că și scalpul tău are nevoie de un astfel de tratament. Detoxifierea scalpului va elimina celulele moarte existente în această zonă, iar părul tău va crește mult mai repede și va fi mult mai sănătos.

Cum prepari un scrub pentru scalp?

Chiar dacă poate sună complicat, scrubul care îți curăță pielea scalpului nu trebuie achiziționat de la magazine cu produse foarte scumpe, ci poate fi preparat în casă. Ai nevoie de doar 3 ingrediente pe care sigur le găsești la tine în bucătărie.

Ingrediente:
o linguriță de bicarbonat
o lingură de ulei de măsline
un sfert de lingură de scorțișoară
Mod de preparare:
Pentru a prepara acest scrub este nevoie să pui toate ingredientele într-un castron și să le amesteci. După ce ai obținut pasta, aplic-o pe suprafața scalpului și masează această zonă folosind mișcări circulare. Masajul este foarte important pentru a stimula circulația sângelui în această zonă, lucru care te va ajuta să scapi de celulele moarte și să ai un scalp mult mai sănătos, potrivit theindianspot.com. Pune-ți apoi o cască de duș și lasă scrubul să acționeze timp de 15 minute. După cele 15 minute, spală-te pe cap așa cum o faci în mod obișnuit.


AR PUTEA SA TE MAI INTERESEZE ...

sâmbătă, 6 ianuarie 2018

5 fructe exotice benefice pentru organism

23:55 0 Comments
Cand te uiti la paleta de fructe si de legume care este disponibila in supermarket, ai putea crede ca ai multe variante din care poti alege. Si, de fapt, chiar ai de unde alege, dar stiai ca aceasta paleta este doar varful aisbergului? Exista o multime de fructe exotice pe care trebuie sa le incerci macar o data si care au beneficii extraordinare.


1. Fructul miracol

Nativ din Africa de Vest, acest fruct miracol (Synsepalum dulcificum) este mic, dar este inzestrat cu o putere aparte, care face, ca prin magie, ca gustul acru sa aiba un gust dulce. Daca amesteci sucul de la acest fruct mic cu cel obtinut de la lamai sau lime, vei obtine o bautura delicioasa. O molecula numita miraculina are capacitatea de a manipula receptorii de pe limba intr-un mod in care noi ajungem sa interpretam alimentele acre ca fiind dulci. Datorita acestei substante chimice, fructul miracol a fost testat ca alternativa sanatoasa la indulcitorii artificiali.

2. Fructul Kivano

Acest fruct cu tepi, de culoare galbena/portocalie, cunoscut si sub numele de "pepene cu coarne", iti va atrage imediat atentia, de cum l-ai vazut. Si atunci cand tai un astfel de fruct, pulpa moale si verde te va surprinde si mai mult.

Fructul Kivano este o combinatie rara intre un castravete si un pepene. Are un gust precum un amestec de banana, castravete, dovlecel zucchini si fruct de kiwi. Aceste fructe pot fi cam scumpe, insa merita sa le incerci. Este si benefic, pentru ca este foarte sarac in calorii si are un continut bogat de vitamine si minerale, cum ar fi magneziu, potasiu si vitaminele A si C.

3. Fructul dragonului

Poate ca nu este atat de rar sau de unic precum alte fructe exotice din aceasta lista, insa fructul dragonului este indragit de multa lume. Cunoscut si sub numele de pitaya, fructul dragonului este originar din America de Sud, America Centrala si Mexic, insa creste si in unele regiuni din Asia. Textura pulpei seamana foarte mult cu pulpa suculenta a fructelor de kiwi, avand seminte mici, negre si comestibile in interior. Seamana la gust un pic cu o combinatie de para, fruct de kiwi si pepene verde. Fructul dragonului este bogat in fibre, calciu, vitamina C, complexul de vitamine B si are foarte putine calorii. Asa ca ai descoperit ca pitaya este un fruct tropical absolut delicios!

4. Mango

Este un fruct de-a dreptul delicios. Fructele de mango sunt dulci si coapte si o data ce le-ai incercat, vei deveni dependent de ele. Sunt o sursa bogata de antioxidanti, oferind concentratii mari de vitamina A, vitamina C si vitamina E pentru un sistem imunitar puternic, pentru sanatatea pielii, a oaselor si a ochilor. Fructele de mango sunt o sursa excelenta de energie, asa ca asigura-te ca le incluzi zilnic la micul dejun.


5. Fructul pasiunii

Este un fruct tropical cu o coaja uimitoare, purpurie sau rosiatica, si cu pulpa de un galben deschis, plina de seminte. Are o aroma incredibila si un gust dulce aparte, fiind perfect atat pentru a fi mancat ca atare, cat si pentru a fi adaugat ca ingredient in retetele de smoothie. Fructul pasiunii are un continut bogat de fibre, contine vitaminele A si C, ceea ce inseamna ca este excelent pentru a creste imunitatea, pentru a stimula sanatatea pielii, oaselor, articulatiilor si a acuitatii vizuale.

Sursa: doc.ro


AR PUTEA SA TE MAI INTERESEZE ...

vineri, 5 ianuarie 2018

Un amestec perfect pentru detoxifiere!

09:43 0 Comments
Patrunjelul este un produs natural care ajuta la eliminarea in mod eficient a toxinelor din organism. In combinatie cu miere si lamaie, devine un instrument puternic pentru detoxifierea organismului.


Amestecul de lamaie si miere este o metoda geniala prin care va accelerati metabolismul si grabiti arderea depozitelor adipoase. Lamaia contine cantitati generoase de vitamina C, precum si de proteine necesare pentru refacerea nivelului de energie. In plus, imbunatateste digestia si combate tulburarile digestive care va impiedica sa slabiti.

Mierea este o sursa excelenta de antioxidanti si zaharuri naturale care se absorb lent in sange. Organismul transforma aceste zaharuri in energie necesara pentru arderea caloriilor si nu in grasime.

Impreuna, lamaia si mierea suprima poftele alimentare si va ajuta sa dobandesti rapid senzatia de satietate, in timp ce vitaminele A, B, C, D si K din compozitie contribuie la detoxifierea eficienta a organismului.

Iata cum puteti utiliza procedura la domiciliu:

Produse necesare:
-1/4 ceasca suc de patrunjel
-1/2 cana apa
-suc proaspat stors de la 1 lamaie
-miere dupa gust

Metoda de preparare:
Se pun toate ingredientele intr-un blender. Bateti-le bine pentru a obtine un amestec omogen. Se toarna bautura intr-un vas separat si se consuma. Repetati acest proces in fiecare zi timp de 2 saptamani, pentru a purifica organismul de toxine.

Sursa

miercuri, 3 ianuarie 2018

3 motode naturale de a-ti indrepta parul

20:35 0 Comments
Părul este pentru femei ca cartea lor de vizită. Puteți spune multe lucruri despre o femeie numai observandu-i părul. Părul dvs. ar trebui să arate frumos și sănătos, indiferent de felul in care il purtati.


MulÈ›i dintre noi nu sunt mulÈ›umiÈ›i de părul lor natural È™i folosim diferite produse È™i aparate de pe piață sau mergem la salonul de coafură doar pentru a schimba ceva în aspectul nostru.  O mulÈ›ime de aparate pentru păr, iti pot strica părul È™i il pot face mai  subÈ›ire È™i fragil, iar un păr care nu este sănătos va arata întotdeauna rău chiar dacă tocmai ati venit dintr-un salon de coafură. Am descoperit recent câteva metode naturale pentru îndreptarea părului, care nu fac rău părului È™i il fac să arate frumos È™i sănătos. E de preferat întotdeauna un tratament natural care este de zece ori mai sănătos decât utilizarea oricărui dispozitiv, indiferent cât de eficient È™i de protector ar trebui să fie.

Tratament natural cu lapte și miere

Aveți nevoie de un pahar de lapte, de 1-2 linguri de miere și câteva căpșuni. Prăjiți mai întâi căpșunile apoi amestecați toate aceste ingrediente. Aplicați această pastă pe părul dvs. și lăsați-o să acționeze timp de 2 ore. După aceea, spălați-vă părul cu un șampon delicat. Uscați-vă părul și pieptene-l cu un pieptene cu dinti rari.

Tratament natural cu ulei de măsline și ouă

Bateți 2 ouă apoi adăugați o lingură de ulei de măsline și amestecați aceste ingrediente până când obțineți o pastă. Folosind un pieptene cu lățimea mare vă împărțiți părul în secțiuni mici, apoi aplicați tratamentul pe toată lungimea părului, folosind o perie. Înfășurați-vă părul într-un prosop și așteptați câteva ore pentru ca tratamentul să acționeze. Spălați-vă părul cu un șampon delicat.

Tratament natural cu nucă de cocos și lămâi

Utilizați un pahar de ulei de nucă de cocos cu câteva picături de suc de lamaie. Puneți amestecul în frigider până când are o crustă. Aplicați tratamentul pe părul dvs., înfășurați-vă părul într-un prosop și apoi spălați-l după 2 ore. Utilizați și un balsam. Pentru a avea rezultate bune, repetați acest tratament o dată pe săptămână.


AR PUTEA SA TE MAI INTERESEZE ...

marți, 2 ianuarie 2018

Aflati cum sa identificati lipsa vitaminei E din corpul vostru!

19:09 0 Comments

De ce este importantă vitamina E?

Vitamina E este o vitamina solubila in grasimi cu calitati antioxidante care ajuta la mentinerea sistemului imunitar puternic. Se întâlnește în mod natural într-o gamă largă de alimente și este chiar adăugată la anumite produse alimentare pentru a vă ajuta să vă măriți pofta de mâncare.

Din acest motiv, deficitul de vitamina E este rar şi se poate întalni doar dacă aveți o stare de sănătate cu ceva probleme. Trebuie însă să ştiţi ca dozele mari de vitamina E pot crește riscul de sângerare.


Consultați medicul dumneavoastră dacă începeți să prezentați oricare dintre următoarele simptome de deficiență:

  • dificultate cu mersul pe jos sau coordonare
  • durere musculară sau slăbiciune
  • tulburări vizuale
  • lipsa generală

Cum să remediați deficiența de vitamina E

Trebuie să încercați să corectați o deficiență de vitamina E suspectată, doar după consultarea medicului dumneavoastră. Suplimentele pot provoca complicații, deci este mai bine să aveţi o dietă sănătoasă care include multe alimente bogate în vitamina E.

In ce alimente gasim vitamina E

Puteți găsi vitamina E într-o gamă largă de alimente cum ar fi:
  • nuci È™i seminÈ›e, cum ar fi migdale, seminÈ›e de floarea soarelui, arahide È™i unt de arahide
  • cereale integrale
  • uleiuri vegetale, în special ulei de măsline È™i de floarea-soarelui
  • legume cu frunze
  • ouă
  • cereale fortificate
  • kiwi
  • mango
  • suplimente

Deși luarea suplimentelor este o modalitate foarte folosită atunci când se doreste suplimentarea aportul de vitamine, ar trebui să fiți precauți cu privire la administrarea de vitamina E sub formă de suplimente. Chiar dacă achiziționați un supliment, există o șansă ca acesta să interfereze cu alte medicamente pe care le luați. Unele dintre medicamentele care pot fi afectate includ:

  • anticoagulante
  • antitrombocitele
  • simvastatină
  • niacina
  • medicamente pentru chimioterapie
  • medicamente pentru radioterapie

Unele suplimente conțin numai un tip de vitamina E. Corpul tau are nevoie de alte tipuri pe care le poti gasi in diverse surse de hrană. Este întotdeauna cel mai bine să obțineți substanțele nutritive din alimente si nu din suplimente.

loading...
De cata vitamina E are nevoie corpul uman?

Adulții și copiii cu vârsta de 14 ani și peste au nevoie de 15 miligrame (mg) de vitamina E pe zi.
Copiii sub această vârstă au nevoie zilnic de o doză mai mică:

  • vârste cuprinse între 1 È™i 3: 6 mg / zi
  • vârste între 4 È™i 8: 7 mg / zi
  • vârste cuprinse între 9 È™i 13 ani: 11 mg / zi

Femeile care alăptează trebuie să primească 19 mg pe zi. Combinând doar câteva alimente pe zi veti reusi să vă satisfaceți consumul de vitamina E. De exemplu:

  • 30 de grame seminte de floarea-soarelui conÈ›ine 7,4 mg de vitamina E.
  • două linguri de unt de arahide conÈ›in 2,9 mg de vitamina E.
  • o jumatate de cana de spanac contine 1,9 mg de vitamina E.

CAUZE ȘI FACTORI DE RISC

Ce cauzează deficiența de vitamina E și ce efecte are?

Deficitul de vitamina E poate fi rezultatul unei afecțiuni fundamentale. Multe condiții împiedică organismul să poată absorbi în mod adecvat grăsimi, inclusiv nutrienții solubili în grăsimi, cum ar fi vitamina E. Aceste afectiuni pot face parte din urmatoarea lista:

  • pancreatită cronică
  • colestază
  • fibroză chistică
  • ciroza biliară primară
  • Boala Crohn
  • sindromul intestinului scurt

Când trebuie sa apelezi la doctorul tău

Consultați medicul dumneavoastră dacă observați simptome legate de deficiența de vitamina E și aveți o afecțiune care afectează capacitatea corpului de a absorbi grăsimile.

Medicul va determina cel mai bun mod de acțiune pentru deficitul de vitamina E. Deși modificările alimentare sunt un tratament de primă linie, medicul dumneavoastră poate decide că un supliment cu doză mare sau un supliment de vitamina E solubil în apă este mai adecvat.

Ar trebui să luați numai suplimente de vitamina E sub supravegherea medicului dumneavoastră.


AR PUTEA SA TE MAI INTERESEZE ...

luni, 1 ianuarie 2018

Stii sa ai grija de parul tau? Iata 10 sfaturi pentru a-ti pastra podoaba capilara cat mai mult timp!

21:38 0 Comments
Părul, din cele mai vechi timpuri a fost nu doar un atu și o componentă de bază a frumuseții feminine, ci și o sursă și un indicator al niveluliui de energie vitală și forță interioară a unei femei. Părul era tratat cu o atenție și o dragoste deosebită la toate popoarele lumii. Orice femeie era învățată din fragedă copilărie că părul ei reprezintă o adevărată comoară. iata mai jos cateva sfaturi de bun simt pentru ingrijirea parului tau.


#1Pieptati-va în mod corect

În primul rând, împărțiți parul si apoi pieptanati-l de sus in jos!

#2 Nu combinați părul umed


Permiteți-vă părului să se usuce, numai după aceea piepteneți-l.

#3 Nu folositi pieptenele de masaj pentru a va descurca parul.

Pieptenele de masaj încurcă părul și vi-lcsmulg. Alegeți întotdeauna pieptenele pentru a descurca părul.


#4 Spălați pieptenul o dată pe săptămână și schimbați-l în mod regulat

plantum.ro
#5 Aplecati-va capul în timpul pieptenarii


Coborârea capului va îmbunătăți circulația sângelui în scalp

#6 Adăugați o vitamină la rutina dvs. de dimineata

Dacă dieta dvs. nu vă furnizează suficientă hrană pentru par, un supliment ar putea face minuni. Luați un comprimat care conține vitamine importante cum ar fi biotina, vitaminele C și vitaminele B care susțin sănătatea părului

#7 Aplicați câteva picături de ulei esențial pe pieptene pentru hranirea părului

#8 Pentru masti, foloseste masca de bere cu ou.

ÃŽntr-un castron se sparge un ou. AdăugaÈ›i bere în asta. Bateti-l bine È™i turnaÈ›i acest lichid pe părul vostru. Clatiti-l cu È™ampon după ceva timp. 


#9 Nu va coafati sai vopsiti parul prea des.

#10 Nu șamponați părul zilnic

Șamponarea părului de două până la trei ori pe săptămână va permite uleiurile naturale să vă penetreze părul, permițându-i să se hidrateze și să se repare.


AR PUTEA SA TE MAI INTERESEZE ...

Fa-ti pielea stralucitoare in doar 15 minute!

20:44 0 Comments
Remediul pe care urmează să vi-l împărtășesc nu e unul magic, insa e ceva ce functioneaza. Este imposibil să îti schimbi pielea, dar este întotdeauna posibil să arăți mai bine. Un strat de celule moarte ale pielii apar pe pielea noastra aproape zilnic, insa daca doar indepartati acest strat, poti obtine stralucirea instantanee a pielii iar in acest post va voi spune cum se poate face acest lucru. Puteti aplica acest truc, atat pe fata cat si in orice alta parte a corpului.

Ingrediente

  • Lămâie
  • Curcuma
  • Lapte praf 

Preparare

  1. Mai întâi tăiați lamaia în jumătate. Vom folosi o jumătate cu lapte praf și a doua jumătate cu curcuma.
  2. Mai întâi, lasati o jumatate de lamaie in praful de curcumă.
  3. Inepeti sa frecati pielea cu aceasta jumatate de lămâie timp de 1 minut. Din cand in cand stoarceti lamaie, astfel încât sucul acesteia sa se amestece cu praful de curcuma.
  4. După 5 minute luați a doua jumătate a lămâii, înmuiați-o în acest lapte praf. Lăsați-l pe fața dumneavoastră timp de 5 minute, așa cum am făcut-o si cu praful de curcuma.

Pulberea de lapte vă va face pielea frumoasă și moale și, în același timp, vă hidratează pielea
După 5 minute de la terminarea tratamentului, spălați-vă fața cu apă curată.



AR PUTEA SA TE MAI INTERESEZE ...

10 modele de tunsori tip bob pentru doamnele de peste 50 de ani

17:44 0 Comments
Pentru ca multe doamne ce trec de varsta de 50 de ani cred ca o tunsoare bob le intinereste look-ul, m-am gandit sa va prezint 10 modele de tunsori bob, ale unor vedete binecunoscute publicului. E destul de dificil sa alege modelul care ti se potriveste, pentru ca trebuie sa tii seama de forma fetei, grosimea firului de par, culoarea lui, etc. insa puteti incerca si vedeti daca rezultatul este ceea ce va doriti.

#1 Jodie Foster


#2 Susan Sarandon


#3 Kim Cattrall


#4 Arianna Huffington


#5 Helen Mirren


#6 Tina Turner


#7 Anna Wintour


#8 Ellen Barkin


#9 Sharon Stone


#10 Jane Fonda


AR PUTEA SA TE MAI INTERESEZE ...

Ciuperci cu quinoa si spanac

01:05 0 Comments
Dupa excesul de mancaruri grase si calorioase, dar peste masura de gustoase, facut de mai toata lumea in perioada sarbatorilor, in luna ianuarie suntem mult mai atenti la alimentatie incercand sa ne hranim cat mai sanatos si  preferam mancarurile lejere, cu minim de ingrediente, pe cat posibil cu putine calorii si cu multiple calitati nutritive.


Reteta de ciuperci cu quinoa si spanac este perfecta pentru aceasta perioada a anului si nu numai, reprezentand un pranz complet ce aduce o explozie de vitamine si nutrienti pentru organism. Evident am folosit ciuperci Sun Food pentru ca sunt conservate natural si nu contin nici un fel de aditivi sau conservanti.

O reteta gustoasa cu ciuperci, quinoa si spanac

Ciupercile sunt super alimente, au 90% apa si foarte putini carbohidrati si grasimi, sunt bogate in fibre si antioxidanti si contin un complex de vitamine B, principalele lor beneficii fiind reducerea riscului de boli de inima si cancer. Importante surse de fibre, vitamine si minerale ciupercile sunt recomandate in curele de slabire, in perioadele de post si in alimentatia vegetarienilor.

Quinoa, supranumita si mama cerealelor, este bogata in proteine, fibre, fosfor, fier si magneziu si nu contine gluten fiind des intalnita mai ales in alimentatia vegetarienilor. Se prepara asemanator cu orezul, se spala in principal in mai multe ape apoi adaugam o parte quinoa, doua parti apa, un praf de sare si fierbem pana cand tot lichidul este absorbit.

Spanacul are proprietati nutritive deosebite, are un continut caloric redus avand 90% apa si aduce un important aport de fier, acid folic si vitamina C. Datorita continutului de sulf spanacul ajuta la detoxifierea ficatului iar continutul mare de compusi flavonoizi fac din el un aliment anti cancer. consumul regulat de spanac ajuta la prevenirea osteoporozei.

Ingrediente

1 conserva ciuperci Sun Food
100 gr quinoa
200 ml apa
100 gr spanac
un fir praz
3 catei usturoi
cateva fire chives
sare de mare
piper proaspat rasnit
4 linguri ulei de orez

Mod de preparare:

Spalam quinoa in cateva ape pana ce apa ramane curata. Punem intr-un vas quinoa si apa, la foc mic, si fierbem pana cand toata apa va fi absorbita iar quinoa isi va mari volumul de aproximativ patru ori.


Intr-un wok punem uleiul de orez. Am ales sa folosesc ulei de orez fiindca este foarte sanatos, are o concentratie mare de vitamine, antioxidanti si substante nutritive si are un punct de ardere foarte ridicat fiind ideal pentru prajire. Am adaugat ciupercile si le-am rumenit la foc iute.



Adaugam prazul tocat marunt si usturoiul pisat si le sotam usor, doar cat sa isi elibereze aromele.


Adaugam quinoa si amestecam. Asezonam cu sare si piper proaspat rasnit.


La final adaugam spanacul si dam wok-ul deoparte de pe foc, Spanacul nu trebuie sa il gatim, el doar se va inmuia usor.


Extraordinar de gustos dar si foarte sanatos!


Sursa: caietulcuretete.com


AR PUTEA SA TE MAI INTERESEZE ...

Scapa de parul facial cu ajutorul unor ingrediente naturale!

00:43 0 Comments
Una dintre cele mai frecvente probleme la pentru femeile din zilele noastre este părul facial. Niciunei femei nu ii face placere sa aiba de-a face cu asa ceva. În acest post vă vom prezenta una dintre cele mai bune soluții pentru această problemă.


Tratamentul cu laser și folosirea cremelor pentru indepartareaa părului facial sunt metode sunt eficiente, insa costa si pot provoca reacții adverse, așa că eu vă prezint o metoda cu ingrediente naturale și fiți sigur că nu veți avea nici o problemă.

Scapati de parul facial cu ajutorul unor ingrediente naturale!

Această rețetă a fost folosită în Orientul Mijlociu pentru a îndepărta părul femeilor din aceasta perioada. Rețetă este plină cu minerale și vitamine, care vă vor ajuta să vă faceți pielea moale și strălucitoare.

INGREDIENTE:

2 linguri. Miere.
1 lingura pastă de ovaz.
2 linguri suc de lămâie.

Preparare:

  1. Transformatii fulgii de ovaz în pulbere fină și apoi amestecați toate ingredientele într-o pastă groasă.
  2. Aplicați amestecul pe zona dorită și lăsați-l timp de 15 minute.
  3. Spălați-vă fața cu apă caldă și ați terminat.
  4. Aplicați apoi o crema hidratanta după aceea și repetați procesul de 2-3 ori pe săptămână timp de o lună.

Veți observa că firele de păr dispar treptat până când vor dispărea definitiv.
Încercați această rețetă și spuneți-ne ce credeți că suntem siguri că nu veți fi dezamăgiți de rezultate.


AR PUTEA SA TE MAI INTERESEZE ...