Follow Us @alege_sanatos

sâmbătă, 13 ianuarie 2018

Uite cum poti avea unghii frumoase si sanatoase!

Ca si tenul sau parul, si unghiile au nevoie de ingrijire speciala, mai ales daca faceti parte din categoria femeilor care se confrunta cu unghii rupte, casante, exfoliate si scurte.


Astfel, este nevoie sa faceti cateva modificari in rutina ingrijirii unghiilor.
  • unghiile noastre cresc cu aproximativ 3 mm pe luna.
  • o unghie pierduta in totalitate se reface in 4-6 luni.
  • unghiile de la maini cresc mai repede fata de cele de la picioare.
  • unghiile cresc mai repede in timpul verii, sau in perioada sarcinii.
  • unghiile de la mana dominanta cresc mai repede.
In ritualul de ingrijire a unghiilor, un rol important il are lacul de unghii. Acesta trebuie sa fie de calitate, sa reziste cat mai mult pe unghii, ca sa nu fie nevoie sa stergeti prea des unghiile cu acetona. Este foarte indicat sa lasati unghiile sa respire cat mai des. Asta inseamna ca, cel putin de 2 ori pe saptamana sa nu aplicati nimic pe unghie, nici macar lac transparent.

De retinut este faptul ca produsele de curatenie sunt cel mai mare inamic al unghiilor, asa ca intotdeauna folositi manusi de plastic cand utilizati produs de curatenie sau alegeti doar detergenti bio, pe baza de plante.

Masca hranitoare pentru unghii

O masca pe care o puteti realiza o data pe saptamana: se inmoaie pret de 10 minute mainile intr-un bol cu apa calduta, in care s-a pus o lingura cu zeama de lamaie , o lingura cu ulei de masline si o lingura de glicerina. Se maseaza usor.

Crema cu miere si ulei de migdale

Un alt tratament eficient pentru hidatarea unghiilor si mainilor se obtine din miere de albine amestecata cu ulei de migdale. Pentru rezultate si mai rapide, puteti sta cu crema peste noapte. Nu uitati sa va acoperiti mainile cu o prereche de manusi din bumasca-de-par-cu-ulei-de-maslinembac.

Pentru intarirea unghiilor se amesteca ulei de masline caldut cu un galbenus de ou si cu o lingura de miere de albine. Se tine amestecul pe unghii timp de 10 minute, dupa care se clateste cu apa calduta.

Pentru unghiile care se exfoliaza si se rup usor, se recomanda uleiul de ricin. Seara, dupa ce se indeparteaza lacul de unghii, se aplica ulei de ricin pe unghii. Se sta astfel timp de o ora, se maseaza usor, dupa care se clateste cu apa calduta. Pentru rezultate optime, tratamentul se utilizeaza timp de 3 luni.

Impotriva ruperii unghiilor fragile, specialistii recomanda un amestec din 5 linguri ulei de masline si 5 picaturi ulei de levantica. Acest preparat ajuta la intarirea unghiilor fragile, facandu-le rezistente. Uleiul de masline are rolul de a proteja unghia de  factorii externi.

Pentru unghii exfoliate  uleiul de primula face minuni. In acest sens se recomanda introducerea in dieta a capsulelor cu ulei de primula. La fel de eficace este si masajul unghiilor cu acest tip de ulei, deoarece contine acizi grasi esentiali necesari pentru structura celulei.

O alta solutie pentru friabilitatea unghiilor este vitamina A. Aceasta are o compozitie uleioasa, putand fi astfel intinsa pe unghii. Se maseaza unghiile timp de 10-15 minute cu aceasta vitamina, insistandu-se la radacina unghiei. Prin masaj se stimuleaza circulatia sanguina, dar si hranirea unghiei.

Masaj cu zeama de lamaie

Pe langa faptul ca albeste unghiile si le curata in profunzime, zeama de lamaie are efect si de fortificare asupra unghiilor. Stoarceti sucul de la o jumatate de lamaie, inmuiati o discheta de bumbac in zeama rezultata, dupa care stergeti fiecare unghie in parte, insistand cam 30 de secunde.

Pentru a va ajuta unghiile sa creasca mai repede si sa fie mai sanatoase puteti aplica urmatorul tratament naturist :
Puneti la fiert 10 linguri de apa, cu o lingura de ulei sau de glicerina si o jumatate de lingurita piper rosu. Dupa ce se raceste se aplica pe unghii, se lasa sa actioneze timp de 5-10 minute, dupa care se clateste cu apa calduta.  Acest tratament se aplica o data pe luna.

Un alt aliat de nadejde in ingrijirea unghiilor este uleiul de argan. Acesta hidrateaza unghiile si previne deshidratarea cuticulelor, le intareste si le fortifica,  previne deteriorarea timpurie a manichiurii, precum si ruperea unghiilor.
Tratamentul cu ulei de argan se aplica intotdeauna seara, dupa ce v-ati spalat in prealabil mainile. Luati un disc demachiant si puneti ulei de argan pe el, dupa care masati usor unghiile si cuticulele timp de 5-10 minute.
Pentru a completa acest tratament se recomanda folosirea unei creme de maini pe baza de ulei de argan sau unt de shea, care are un efect  foarte hidratant. Si nu uitati, uleiul de argan va ajuta sa va mentineti lacul de unghii cat mai mult si intr-o forma cat mai buna.

Tratamente cu capsule pentru hranirea unghiilor, parului si pielii

În cazul în care chiar și după tratamente prelungite, unghiile nu își recapătă luciul și nu devin mai tari, este nevoie de un tratament medicamentos pe care doctorul vi-l poate recomanda. Printre capsulele recomandate pentru afecțiuni ale unghiilor se numără:

Skin Nails & Hair de la Solgar

Este o formulă avansată nutrițională creată pentru a contribui la sănătatea și frumusețea părului, pielii și unghiilor. Capsulele Solgar asigură substanțe nutritive esențiale pentru biosinteza colagenului și a cheratinei, cum ar fi sulful organic (MSM), vitamina C, L-prolină, L-lizină, alge roșii corallioides, citrat, zinc și cupru.

Ser multifuncÈ›ional pentru unghii – Bielenda

Serul-Balsam multifunctional regenerator pentru unghii cu vitamine imbunatateste total aspectul si conditia unghiilor in 10 moduri diferite. Complexul de vitamine regenereaza si intareste unghiile in siguranta , facandu-le mai rezistente, mai durabile si mai netede. CC Corectie&Formula de Ingrijire are grija de unghii, astfel incat prntr-o aplicare sistematica le acopera frumos, le reda o culoare naturala si un aspect placut, unghiile fiind in acelasi timp protejate impotriva despicarii, ruperii si exfolierii.
Nuanta delicata a balsamului reda unghiilor sclipirea, si efectul de roz natural. Balsamul rezista pe unghii pentru o perioada lunga de timp. Nu contine formaldehide.


AR PUTEA SA TE MAI INTERESEZE ...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu