Follow Us @alege_sanatos

duminică, 31 decembrie 2017

De ce trebuie sa consumati apa regulat? Iata 15 beneficii!

Apa este componenta principală a corpului - în medie aproximativ 70% din masa corpului, inclusiv pielea, țesuturile, celulele și organele sunt alcătuite din apă. Există multe beneficii ale apei potabile pentru buna funcționare a corpului. Este binecunoscut faptul ca un consum adecvat și regulat de apă poate oferi numeroase beneficii pentru sănătatea organismului.Când cantitatea de apă este mai mică eliminata este mai mare decât cea consumata, este posibil să devii deshidratat. Pierderile de lichide sunt crescute în climatul mai cald, în timpul exercițiilor fizice, la altitudini mari și la adulții mai în vârstă, ale căror senzații de sete nu mai sunt la fel de ascuțite. O mare pierdere de apă din organism va ingreuna funcțiile vitale și poate duce la unele complicații grave precum accidentele vasculare cerebrale. Prin urmare, este important să hidratati corpul prin consumul de apă și consumând băuturi și alimente care conțin apă.

Beneficiile pentru sănătate ale apei potabile

#1 Apa ajuta cu pierderea in greutate

Consumul de apă poate ajuta la scăderea în greutate prin reducerea apetitului în mod natural. De asemenea, apa ajută la creșterea vitezei metabolice.

#2 Apa contribuie la prevenirea și tratarea durerilor de cap

De multe ori motivul din spatele durerilor de cap și amețelilor este deshidratarea. Prin urmare, este întotdeauna de apreciat să încercați mai întâi să beți multă apă înainte de a ajunge la pastile.

#3 Apa ajută la combaterea infecțiilor

Consumul de apă suficientă vă poate ajuta în lupta împotriva infecțiilor care sunt prezente în corpul dumneavoastră. Toate acestea se întâmplă din cauza faptului ca apa ajuta la îndepărtarea toxinelor din organism. Se observă, de asemenea, că în absența unei cantități adecvate de apă în organism, este mai mult mai probabil ca o persoană să se infecteze.

#4 Apa potabila poate ajuta in tratarea pietrelor la rinichi

Pietrele urinare sunt agregate de cristale minerale care se formează în sistemul urinar. Creșterea consumului de lichid crește volumul de urină care trece prin rinichi, ceea ce ajută la diluarea concentrației de mineralor. Acest lucru împiedică formarea de aglomerări, reducând astfel riscul formării de pietre.

#5 Apa ajută la îmbunătățirea concentrației

Creierul nostru este format din aproximativ 85% apă. Aceasta înseamnă că deshidratarea din orice motiv poate afecta concentrarea dvs. și chiar memoria dvs. pe termen scurt. Orice lipsă a cantității adecvate de apă va scădea nivelul activității creierului.

#6 Apa menține organismul activ

Ca și creierul nostru, apa este una din principalele componente ale sângelui nostru. Cantitatea necorespunzătoare de apă din organism poate cauza oboseală persoanei.

#7 Susține inima

Inima este un organ al corpului care funcționează în mod continuu. Inima este cel mai mare muschi al corpului si are nevoie de o mulțime de apă pentru a continua să funcționeze corect. Menținerea hidratării adecvate ajută la menținerea constanta a unui sânge subțire datorită faptului că inima nu trebuie să muncească din greu. Dar, în cazul în care sângele devine mai gros, inima trebuie să muncească mai mult pentru a-și menține viteza de pompare a sângelui. Acest lucru poate fi foarte obositor pentru inima si poate duce chiar la unele complicatii grave, cum ar fi atacul de cord.

#8 Apa poate ajuta la stimularea spiritului

Se vede că deshidratarea poate avea efecte adverse asupra stării de spirit a persoanei. Persoanele care beau multă apă au un risc mai mic de a suferi de tulburări de dispoziție, împreună cu migrenă și dureri de cap.

#9 Consumul mai mult de apă poate ajuta la prevenirea constipării

O persoană poate suferi de constipație din mai multe motive, inclusiv lipsa de apă suficientă. Consumul de apă suficientă ajută foarte mult la prevenirea și tratarea constipației.

#10 Apa potabilă ajută la eliminarea toxinelor din rinichii dumneavoastră

Consumul de apă crește cantitatea de sânge care trece prin rinichi, ceea ce duce la creșterea cantității de formare a urinei. Această cantitate crescută de urină ajută la eliminarea toxinelor din organism, sprijinind astfel funcționarea normală a rinichilor.

#11 Apa contribuie la reglarea temperaturii interne a corpului

Pielea este cel mai mare organ al corpului și ajută la reglarea temperaturii corpului prin procesul de transpirație. Organismul nostru produce o mulțime de căldură datorită proceselor metabolice în curs de desfășurare din interiorul corpului. O mare creștere a temperaturii corpului este controlată de procesul de transpirație. Dar când o persoană este deshidratată, pielea nu este capabilă să reglementeze corect temperatura corpului. Prin urmare, este foarte important să vă mențineți în mod adecvat hidratat.

#12 Apa potabilă combate respirația neplăcută

Respirația neplacuta sau halitoza sunt cauzate de prezența bacteriilor din interiorul cavității bucale. Apa potabilă ajută foarte mult la spălarea bacteriilor din gură și o împiedică să aibă un miros de respirație mirositoare.

#13 Apa menține musculatura sănătoasa

La fel ca și creierul și sângele, mușchii noștri sunt de asemenea alcătuiți din 75% apă. Consumul de apă suficientă va ajuta la menținerea contracțiilor lor normale și va ajuta, de asemenea, în prevenirea crampelor musculare.

#14 Apa ajută la vindecarea congestiei nazale și a gâtului

Apa caldă este cel mai bun remediu natural pentru frig, tuse și durere în gât. Consumul de apă fierbinte ajută la dizolvarea tusei groase sau a flegmului. De asemenea, apa caldă ajută la eliminarea ușoară a tusei groase din tractul respirator și oferă o ușurare a durerii în gât. De asemenea, apa caldă funcționează excelent în curățarea congestiei nazale.

#15 Apa ajută digestia ușoară

Apa caldă este foarte benefică pentru digestie. Cercetătorii au arătat că consumul de apă rece imediat după masă poate întări uleiul prezent în alimentele consumate. Acest lucru face ca uleiul gras sau intarit sa se depuna pe peretele interior al intestinului, care poate actiona ca un factor de precipitare pentru cancerul intestinal. Dacă beți un pahar de apă calduta, puteți ajuta foarte mult să evitați această problemă și să accelerați în mare măsură digestia.

Mai jos aveti o diagrama, in care puteti regasi consumul zilnic recomandat de apa, pentru fiecare categorie de varsta in parte!

Diagrama zilnică recomandată pentru aportul de apă

Vârstă
Consumul zilnic de apă
(ml / kg greutate corporală)
Copii: 1 - 5 ani150 - 200 ml / kg
Copii: 5 - 8 ani70 - 90 ml / kg
Copii: 9 - 12 ani65 - 70 ml / kg
Copii: 13 - 15 ani40 - 60 ml / kg
Adulți tineri: între 16 și 30 de ani35 - 40 ml / kg
Adult: 31 - 54 de ani30 - 35 ml / kg
Adult: 55 - 65 de ani35 ml / kg
Adult: > 65 de ani30 ml / kg


AR PUTEA SA TE MAI INTERESEZE ...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu